Bruschetta is er in vele soorten en maten. Maar wij hebben de traditionele gegeten, knoflookbrood met tomatenkoelie. Het recept is voor 3 personen.
Ingrediënten
4 flinke rijpe harde tomaten
3 grote takken verse basilicum
Lente ui
4 eetlepels olijfolie
Peper en zout naar smaak
Flinke teen knoflook
Italiaans brood
Bereidingswijze
Ontvel de tomaten als eerst, doe dit als volgt. Kerf met een scherp mes aan de onderkant een kruis in het velletje. Leg de tomaten 1 minuut in heet water. Haal ze eruit en laat ze even schrikken in koud water. Nu kun je vanuit het midden van het kruis heel makkelijk het vel verwijderen. Haal ook de pitten eruit, snij de tomaten in mooie kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng er de olijfolie, fijn gesneden basilicum, fijn gesneden lente ui en peper en zout door. Laat dit minimaal een half uur in de koelkast trekken. Zo krijgen de smaken de tijd om goed in de tomaten te trekken.
Snij het brood in mooie plakken en rooster ze. Direct daarna het brood insmeren met een doorgesneden stukje knoflook. Sprenkel er licht nog een beetje olijfolie overheen en leg hier de tomatenkoelie overheen.
zeg lekker ding, ben je er niet meer ?
BeantwoordenVerwijderen