dinsdag 28 juni 2011

Italiaanse salade

Met het weer van gister en vandaag moet je gewoon lekker licht eten! Geen hele zware maaltijden! En gister was ook weer zo'n dag. Ik heb lekker op internet zitten surfen naar heerlijke recepten en dat is gelukt! En wat hebben we heeerlijk gegeten zeg! Vanmorgen zeiden we het nog tegen elkaar! We hebben Italiaanse salade gegeten met bruschetta en verse zelfgemaakte IceTea. Heerlijk!!

De Italiaanse salade is eigenlijk een bijgerechtje, maar met het weer van gister en gecombineerd met bruschetta is het precies goed!

Ingredienten voor 4 personen:


125 gram rucola
300 gram cherry tomaatjes
1 rode ui
200 gram mozzarella
65 gram pijnboompitten
olijfolie
balsamico sladressing

Bereidingswijze


Rooster de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn. Was de cherry tomaatjes en halveer ze. Snij de mozzarella  in grove stukken. Snij de ui en meng alle ingrediĆ«nten in een grote kom met de rucolasla en een scheut olijfolie. Voeg hier nog naar smaak de balsamico sladressing aan toe.

Wil je nou echt helemaal alles zelf maken maak dan ook de sladressing zelf!

Ingrediƫnten


4 eetlepels mosterd
8 eetlepels olijfolie
5 eetlepels balsamico
1 theelepel suiker
Peper en zout

Bereidingswijze


Meng de mosterd, de balsamico en de suiker goed door elkaar totdat de suiker opgelost is. Voeg de olijfolie toe en breng de dressing op smaak met wat peper en zout.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Wij vinden het altijd onwijs gaaf om jullie reactie's te lezen! Dus bij deze, laat niks je tegenhouden :D !